Cupra verklapt: Formentor krijgt vijfcilinder

Cupra Formentor VZ5 teaser

De Spaanse constructeur-die-je-vooral-niet-Seat-mag-noemen Cupra kondigt een straffe nieuwigheid aan. De Formentor krijgt binnenkort een vijfcilinder, die deze maand nog boven de doopvont wordt gehouden.

Op 22 februari viert Cupra zijn derde verjaardag. Als zelfstandig merk los van Seat, welteverstaan. Maar waar Cupra de eerste jaren nog volop op zoek leek naar een eigen identiteit, lijkt het die het laatste jaar wel gevonden te hebben. Dankzij de komst van de Formentor, bijvoorbeeld, de SUV die je niet in de Seat-catalogus terugvindt. Later komt daar zelfs nog de El-Born bij als volledig elektrisch model.

Voor de derde verjaardag heeft Cupra trouwens iets speciaals in petto, waar het nu al een tipje van de sluier over heeft gelicht. Dan wordt namelijk de Cupra Formentor VZ5 boven de doopvont gehouden, de topversie die boven de 310 pk sterke VZ-versie komt te staan. En als we de eerste teaserfoto mogen geloven, dan krijgt die een apart uiterlijk, met specifieke diffusor en uitlaten.

Audi-bron

Wat er dan zo speciaal is aan die VZ5? De komst van een vijfcilinder. Jawel, Cupra lepelt een vijfpitter onder de motorkap van de Formentor. Details zijn er nog niet geweten, maar het kan haast niet anders of de 2.5 TFSI-vijfcilinder van Audi-makelij krijgt in een of andere vorm een plaats in deze Formentor. Reken dus op een vermogen van om en bij de 400 pk. Meer info later deze maand dus!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws