Skoda verklapt al wat over nieuwe Fabia

Skoda Fabia teaser 2021

De Tsjechische constructeur Skoda legt de laatste hand aan zijn Fabia. De B-segmenter is aan zijn vierde generatie toe, die in de lente aan het grote publiek wordt voorgesteld.

We zouden het haast vergeten, maar de huidige Skoda Fabia werd al in 2014 voorgesteld. In die tijd is er veel gebeurd, waardoor de derde generatie Fabia op technologisch vlak wat achterophinkt vergeleken met zijn concullega’s: de Volkswagen Polo en Seat Ibiza.

De Duitser en de Spanjaard schakelden bij hun generatiewissel in 2017 bijvoorbeeld over naar het MQB A0-platform van de Volkswagen-groep. Daardoor konden ze bijvoorbeeld op vlak van rijhulp en connectiviteit aanpikken bij de modernste normen in hun segment. De Fabia moest echter voortroeien met de riemen die hij had.

Ruimer

Skoda kondigt nu aan dat de vierde generatie Fabia klaar staat in de coulissen en in de lente wordt voorgesteld. Nummer vier schakelt eveneens over op dat MQB A0-platform, waardoor hij dus niet alleen op vlak van rijhulp en connectiviteit een sprong voorwaarts maakt, maar ook qua ruimte. De koffer van de B-segmenter wordt bijvoorbeeld 50 liter groter. Onder de motorkap plannen de Tsjechen benzinemotoren, die combineerbaar zijn met een manuele bak of een DSG-versnellingsbak.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws