Citroën C5 keert volgende maand terug

Citroen C5 teaser

Na lange tijd te focussen op haar crossover-familie zal Citroën volgende maand het doek halen van de nieuwe generatie C5. Dat wordt alvast geen sedan in de klassieke zin van het woord maar zal trekjes delen met de eerder onthulde nieuwe generatie C4. Dan toch een soort van crossover-C5?

Vorig jaar presenteerde Citroën ons de nieuwe generatie C4. Een hatchback die hard breekt met zijn voorganger én de designlijn die het Franse merk nog maar enkele jaren daarvoor presenteerde uit het raam zwiert. Weg zijn de jolige Airbumps, in de plaats komen scherpere lijnen. Die nieuwe designrichting zullen we volgend maand eveneens te zien krijgen op een nieuw model. Het is te zeggen; na een hiaat van zo'n 5 jaar is de C5 terug van weggeweest!

verhoogde sedan

Die C5 was doorheen zijn geschiedenis een Frans alternatief voor pakweg de Volkswagen Passat of Audi A4. De Fransen wisten echter nooit een vuist te maken tegen de Duitsers (zoals wel vaker in dat "leasing"-segment). Nu gaat Citroën het echter nog eens proberen. Al is het nu al duidelijk dat die C5 geen klassieke sedan dan wel stationwagen zal worden. Want zoals de C4 wordt dit hoogstwaarschijnlijk een soort van sedan-SUV. Kortom: een crossovertype dat erg geliefd is in China.

Hoe dan ook, Citroën heeft via sociale media te kennen gegeven dat we de nieuwe knaap mogen verwachten op 12 april. Zet je pastis alvast maar fris!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws