Volkswagen plaagt al met Polo GTI

Volkswagen lanceerde nog maar net de nieuwste generatie Polo en daar is het eerste beeld al van de nieuwe Polo GTI. Strakker, aldus Volkswagen. Wil dat zeggen dat hij ook sterker wordt?

Geen nieuwe RS-versie voor de Skoda Fabia en ook de herziene Seat Ibiza moet het met een 1.5 met 150 pk als krachtigste motor doen. Volkswagen krijgt echter wel een GTI-variant voor de Polo, dat kon je eerder al lezen in ons officieel-artikel.

op worthersee

Vandaag toont VW een eerste afbeelding en geven ze ons ook een idee van de presentatiedatum. Dat zal gebeuren in het weekend waarin ook het Wörthersee treffen plaatsvindt. En dat is geen late aprilgrap, want hoewel de grootste bijeenkomst van VW-liefhebbers ook dit jaar niet kan doorgaan, zal Volkswagen ervoor zorgen dat we op dat moment de nieuwe Polo GTI te zien krijgen.

Veel info over die nieuwe Polo GTI krijgen we nog niet. Wel dat het een high-torque front wheel drive auto wordt met een dynamically tuned sports chassis. Het wordt dus geen vierwielaangedreven concurrent voor de Toyota GR Yaris. Meer nieuws en beelden krijgen we te zien tegen eind juni.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws