Fabia ‘Monte Carlo’: Skoda plaagt met sportieve(re) aankleding

Skoda Fabia Monte Carlo schets 2022

Skoda heeft een aantal schetsen de wereld in gestuurd van zijn nieuwe Fabia in een strak trainingspak. De versie zal onder de noemer ‘Monte Carlo’ op de markt gebracht worden en belooft vooral op visueel vlak een sportiever sausje over het model te gieten.

De vierde generatie van de Skoda Fabia is inmiddels een paar maanden onder ons. Als compacte hatchback combineert hij Skoda’s befaamd vindingrijke, praktische insteek met het beproefde platform dat bijvoorbeeld al onder de Audi A1 en Volkswagen Polo schuilt. Naast puur praktisch wil de Fabia nu echter ook dynamisch voor de dag gaan komen, want Skoda voorziet hem van de inmiddels bekende Monte Carlo-behandeling.

Schone schijn

Dat is alleszins wat we op basis van deze designschetsen mogen geloven. Daarop ziet de Fabia er een stuk sportiever uit, al moeten we zij die hoopten op de terugkeer van een heuse Fabia RS wel teleurstellen. Skoda spreekt namelijk uitsluitend over uiterlijke aanpassingen, zoals grotere velgen, een zwart dakpaneel en een splitter en grille in een duister tintje.

Skoda Fabia Monte Carlo schets 2022

Binnenin mogen we dan weer rekenen op een samenspel van zwart en rood, afgewerkt met Monte Carlo-logo’s en een driespaaks stuurwiel. Daarnaast zou deze versie volgens de beschrijving ook sportievere stoelen krijgen met geïntegreerde hoofdsteunen. Je kan deze Monte Carlo dus zien als een R-Line op de Polo, een S-Line voor de A1 of een FR-versie van de Seat Ibiza.

Zoals de broertjes

Net als al die uitrustingsniveaus is ook de naam ‘Monte Carlo’ trouwens geen nieuwkomer. De Fabia was de eerste Skoda die de omschrijving meekreeg, intussen elf jaar geleden. Sindsdien prijkte het label ook al achterop de Yeti, Citigo en Rapid.

Skoda Fabia Monte Carlo schets 2022

Momenteel vinden we de Scala en Kamiq als Monte Carlo in het gamma, en hoewel die het zoals verwacht bij uiterlijke aanpassingen houden zijn ze wel enkel verkrijgbaar met de sterkere motoren. Verwacht dus dat de Fabia Monte Carlo zal voorzien worden van een 1.0-liter driecilinder benzineblokje met 110 pk aan vermogen. Of maakt de potente 1.5-liter met 150 pk toch eindelijk zijn opwachting in de Fabia, Skoda?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws