World Design Day: Volkswagen-baas plaagt met ID. Buzz Pick-up

Volkswagen ID. Buzz Pickup Klaus Zyciora 2022

We hebben het vaak niet door, maar van een nieuw model worden voor zijn lancering vaak tientallen verschillende versies bedacht. Slechts een handjevol bereikt het productiestadium, maar Volkswagens designbaas laat ons ter ere van World Design Day eentje zien die het zover niet schopte. Of tenminste: nog niet…

Zij die het niet door hadden nemen we het niet kwalijk — wij wisten ook van niks — maar gisteren was het World Design Day. Op die dag worden knappe en slimme ontwerpen extra in de verf gezet, en dus pakken bedrijven maar al te graag uit met hun mooiste producten. Of met de mooiste producten die nooit werkelijkheid geworden zijn, in het geval van Volkswagens designbaas Klaus Zyciora. Hij plaatste namelijk een wel heel charmante versie van de aankomende ID. Buzz op zijn Instagram-account, en wordt nu overstelpt met de vraag om het ding ook echt te maken.

ID. Doka?

Op de foto zien we namelijk Volkswagens nieuwe elektrische busje, maar dan als pick-up. De oorsprong van het idee is niet ver te zoeken, want van de eerste twee generaties van de Transporter — waar de ID. Buzz het grootste deel van zijn ontwerp op inspireerde — stonden al zo’n versies in de catalogus. Net als bij die oer-busjes is de laadbak betrekkelijk klein, en wordt het grootste deel van de lengte nog steeds ingenomen door een zogenaamde ‘Doka’ of ‘Doppelkabine’, een cabine met twee zitrijen. Het concept wordt ook nog eens extra geloofwaardig gemaakt door het trapje in de flank van de laadbak, dat de toegang tot de lading makkelijker moet maken.

Dat de ontwerper nu vrijwel gedwongen wordt om hier iets mee te doen, is misschien ook zijn eigen schuld. De stakker vroeg in de caption onder de foto namelijk letterlijk aan zijn volgers of Volkswagen iets dergelijks in productie zou moeten nemen. Het is dus niet ondenkbaar dat de constructeur langs die weg ook echt polshoogte wil nemen van de wens naar een dergelijke versie. Zo’n ID. Buzz pick-up is ook geen compleet van de pot gerukt gedacht, want de constructeur speelt momenteel al met het idee om een elektrische variant van de aankomende Amarok te maken. Waarom er dan niet gewoon een ID. Buzz met dubbele cabine en een laadbak zou mogen komen, kunnen wij ons niet voorstellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws