Zomerbeelden: Maserati plaagt met onthulling nieuwe cabrio op 25 mei

Maserati MC20 Teaser 2021

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Kan best zijn, maar daar gaat het hier niet over. Maserati heeft op zijn laatste reeks teaserfoto’s namelijk het zicht getoond dat je vanuit zijn nieuwe model te zien krijgt, in de plaats van de auto zelf. Eén ding is dus zeker: deze maand onthullen ze een auto waar het dak af kan.

Zij die de markt al even volgen, hebben het ongetwijfeld ook gemerkt: de klassieke teaser wordt niet alleen talrijker maar ook steeds subtieler. Kijk maar naar Bentley, dat ons even geleden nog om de tuin leidde met een stukje moeilijk te identificeren interieur van een naar eigen zeggen “langverwacht topmodel” dat uiteindelijk een verlengde Bentayga bleek te zijn. Dat is echter nog niets in vergelijking met de laatste reeks plaagplaatjes van Maserati, want die lijken plots hun eigen interpretatie van de VRT’s ‘Zomerbeelden’ gestart te zijn.

MC20 Spider of GranCabrio?

Op zijn Instagram-pagina heeft de constructeur namelijk drie foto’s gedeeld waarop eigenlijk niet veel meer te zien is dan wat wolkjes aan de blauwe lucht. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat zoiets best ongebruikelijk is, want de rest van Maserati’s profiel staat vol — je raadt het al — auto’s. Iets zegt ons dus dat ook deze beelden iets met een auto te maken hebben, en de tekst die de Italianen eronder plaatsen kan ons misschien helpen vinden welke auto. Daar staat namelijk dat we op 25 mei kennis maken met een nieuwe manier om de lucht te bewonderen, dus dan moet dat al een model gaan worden waar het dak af kan.

Momenteel hebben we weet van twee op til staande Maserati’s zonder dak: een cabrioversie van de nieuwe GranTurismo — kortweg GranCabrio — en de MC20-cabriolet. Wij zetten ons geld alvast in op die laatste, aangezien Maserati zijn reguliere GranTurismo zelfs nog niet onthuld heeft en dus eerder daarmee zou plagen dan met de GranCabrio. Daarnaast is er nog een reden waarom we vermoeden dat de fotograaf hier in zo'n MC20 'Spider' zat, want ook in eerdere teasers naar dat model — zoals de foto van vorig jaar bovenaan het artikel — speelde de hemel een rol. Zo toonde Maserati de roadster steeds in een camouflage van blauwe lucht met witte wolkjes op, een thema dat hier duidelijk terugkeert. De kans zit er dus dik in dat we op 25 mei een cabrio met een Nettuno-V6 tussen de assen te zien krijgen. Net op tijd voor de zomer, zeg maar!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws