Peugeot plaagt met 408: kruising tussen crossover en coupé [UPDATE]

Peugeot 408 Teaser 2022

-UPDATE: Peugeot heeft nieuwe plaatjes losgelaten van 408.-
Peugeot voegt deze maand een nieuw cijfertje aan zijn gamma toe. De 408 zal zich profileren als een fastback met SUV-allures. Volg je nog?


Dit bericht verscheen voor het eerst op 31/05/2021


We mogen dan wel spreken over een nieuw model in Peugeots gamma, maar de 400-reeks is geen compleet onbekend terrein. Zo was de Peugeot 407 de laatste van een lange reeks D-segmenters die best wel in de smaak vielen bij de Belgische koper. In 2011 stokken ze er bij Peugeot echter de stekker uit, en werd de fakkel in onze contreien doorgegeven aan de 508. Elders, zoals in China, kwam er wel steeds een 408 op de markt in de vorm van een sedan die zijn platform deelde met onze 308.

Onthulling in juni

Ook deze nieuwe 408 zou heel wat gaan delen met zijn kleinere broertje, maar op een sedan hoeven we alvast niet te rekenen. Peugeot geeft namelijk als één van de enige concrete stukjes informatie vrij dat het model, en we citeren, “de karakteristieke codes van SUV’s gaat combineren met een dynamisch fastback-silhouet.” Dat concept mag dan wat raar klinken, maar stiekem is Peugeot-moederhuis Stellantis al best thuis in dergelijke carrosserievormen. Kijk maar naar de Citroën C4 of de DS 4, en probeer die eens te omschrijven als iets anders dan een crossover met een coupé-daklijn.

Peugeot 408 China 2021

Trekken we die logica door, dan moet de Peugeot 408 ook onderhuids aardig op de 308 en dus op de DS 4 en consorten gaan lijken. Daardoor kunnen we al raden dat het model met plug-inhybride aandrijflijnen op de markt zal komen, en op termijn misschien zelfs een zuiver elektrische variant kan meepikken. Voorlopig blijft het echter bij dergelijke gokjes, want los van een enkel plaagplaatje met een verdacht blauwe grille en een vage omschrijving van zijn silhouet geven de Fransen nog niks prijs. Ze beloven wel het model te onthullen voor het einde van juni, dus lang hoeven we niet te wachten op uitsluitsel.

Update 15/06

Peugeot heeft twee nieuwe plaagplaatjes van de 408 vrijgelaten. Waardoor we een beter beeld krijgen van de nieuwe Franse fastback met SUV-allures. Daarenboven maakt Peugeot duidelijk dat de 408 beschikbaar zal worden als plug-inhybride.

Peugeot 408 teaser 2022
Peugeot 408 teaser 2022

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws