Mitsubishi plaagt met ASX: Japanse Renault Captur komt eraan

Mitsubishi ASX teaser 2022

De Europese tak van Mitsubishi heeft nog eens een teaser de wereld in mogen sturen, en daarop zien we een stukje nieuwe ASX. De achterklep herkennen we meteen van zijn Franse concerngenoot, en ook de bijgevoegde cijfers bevestigen het: dit wordt een Captur met Mitsubishi-trekjes.

Mitsubishi leeft — ook in Europa. Hoewel het merk zich amper een jaar geleden nog officieel terugtrok uit onze markt, werken de Japanners al volop aan hun comeback. Die moet in de eerste plaats de vorm van een nieuwe Colt aannemen — of moeten we zeggen ‘Cliolt’ aangezien het in essentie om een Renault Clio met andere logootjes gaat. Ook hun tweede model lijkt zo uit de rekken van hun Franse concerngenoot te komen, of dat blijkt toch uit een nieuwe teaser.

Ook als plug-inhybride

Mitsubishi heeft namelijk een plaagplaatje gedeeld waarop de achterklep van de nieuwe ASX te zien is, en die lijkt zo van de productielijn van de Renault Captur geplukt. Zo herkennen we meteen het onderste beentje van de C-vormige lichtunit, die in het kofferdeksel doorloopt in een vouw. Het Renault-logo heeft natuurlijk wel plaats moeten maken voor een Mitsubishi-opschrift, dat voor de gelegenheid in het lang en het breed over de klep uitgesmeerd wordt. Links onder lezen we dat het om de ASX gaat, een naam die de Japanners vroeger ook al op een B-segment crossover kleefden.

Renault Captur 2022

Indien je nog twijfelt of het hier wel écht om een Captur-kloon gaat, hoef je maar even te kijken in de specificaties om overtuigd te worden. Mitsubishi geeft namelijk al uitgebreid inkijk in de motoren, en die zijn identiek aan die van de Renault-donor. Zo begint het aanbod met een 1.0-literblokje met 91 pk, passeert het even langs een 1.3 met 140 of 158 pk en eindigt het bij een zelfopladende hybride en een plug-inhybride op basis van een 1.6-litermotor. Die eerste is met zijn 145 pk identiek aan de Captur E-Tech Hybrid, terwijl de tweede 160 pk biedt en zijn stroom haalt uit een accu van 10,5 kWh — net als de Captur Plug-in Hybrid.

Mitsubishi geeft ook mee dat de auto op de Renault-productielijn in Spanje gebouwd zal worden, naast de Captur dus. In het voorjaar van 2023 moet hij op de markt komen, en we krijgen hem voor het eerst te zien in september van dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws