Ford ontult nieuwe EV op 21 maart, toont nu al velg

Ford EV SUV teaser

Op 21 maart zal Ford het doek trekken van een nagelnieuwe elektrische SUV die onder de Mustang Mach-E komt te staan. Hoofd van Fords EV-afdeling in Europa, Martin Sander, loopt echter zo hard te popelen dat hij een plaagvideo de wereld in stuurde.

Ford heeft de komende jaren een rist elektrische auto's op de planning staan. Net op tijd om de zakelijke klant te bedienen die binnenkort de overschakeling wil (/moet) maken. Dit jaar al krijgen we het kleinere broertje van de Mustang Mach-E te zien. Die zal echter geen DNA delen met Fords eerste elektrische SUV. Niet enkel qua designvlak maar ook op mechanisch vlak. Want Fords nieuweling gebruikt het MEB-platform van Volkswagen, dat je ook al kennen van de VW ID.4, Skoda Enyaq, etc. Op Twitter toont Fords EV-hoofd van Europa, Martin Sander, alvast een korte plaagvideo met daarin Nederlands designer Amko Leenarts en... de velg van de nieuweling!

Meer op komst

Het momenteel nog naamloze model zal niet al te lang de spotlight voor zichzelf krijgen, want op korte termijn plot Ford nog twee andere EV's. Eentje daarvan zal eveneens gebruik maken van het MEB-platform, het volgende model - een elektrische Puma - zal gebouwd worden op een nagelnieuw platform dat door Ford werd ontwikkeld.

Full disclaimer: Ford nodigde ons op 10 februari al uit om in het grootste geheim een video te schieten van haar nieuwste elektrische SUV. Daardoor kennen we al het design, de naam en de vermogensversies. Omdat we echter een geheimhoudingsovereenkomst moesten ondertekenen, kunnen we daar niets over vertellen tot 21 maart.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws