Eerste elektrische Maybach komt eraan: 'EQS 680 SUV' wordt komende maand onthuld

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV teaser 2023

Anno 2023 vind je elektrische auto’s in zowat elk segment, van piepklein en betaalbaar tot luxueus en peperduur. Maar wat als een BMW i7, Porsche Taycan of — we zeggen maar iets — Mercedes EQS SUV nog niet goed genoeg is voor jou? Dan biedt de Maybach-afdeling van die laatste binnenkort een antwoord.

Er wordt wel eens gezegd dat het allermoeilijkste aan de elektrische transitie is om een betaalbare EV te maken, maar minstens even lastig lijkt het om de hoogste segmenten onder stroom te zetten. Zo heeft Rolls-Royce eigenlijk pas zijn eerste EV klaar, worstelen ze bij Bentley nog met de lanceringsdatum van hun elektrische pionier en zijn ze bij Mercedes-Maybach vooralsnog niet verder geraakt dan een S-Klasse plug-in met een koppel champagnebekers achterin. Daar komt echter verandering in, en die verandering gebeurt al binnen een dikke twee weken.

Gigantische, hoogpotige, elektrische luxesloep

Mercedes-Maybach heeft namelijk een teaser de wereld in gestuurd van zijn allereerste elektrische model, en dat wordt niet gewoon een EQS. In de plaats daarvan nemen de vakmannen en -vrouwen als eerste de EQS SUV onder handen, en die zou wel eens meer kunnen krijgen dan enkel die champagnebekers en wat extra chroom. Zo kleven de Duitsers alvast de naam EQS 680 SUV op het gesluierde model, en kenners weten dat het cijfertje bij de reguliere EQS SUV slechts tot 580 reikt. Reken er dus maar op dat deze Maybach-versie de eerste EQS SUV wordt met nog meer vermogen, want AMG-varianten zijn er voorlopig nog niet.

Mercedes-Maybach EQS Concept 2022

Op uiterlijk vlak kunnen we nog niet bijster veel afleiden uit het ene fotootje dat Mercedes-Maybach bovenaan het persbericht kleeft, maar stiekem kunnen we ons er al lang iets bij voorstellen. Zo trakteerden de Stuttgarters ons al in 2021 op een Mercedes-Maybach EQS Concept, en die was al hoogpotig nog voor we ooit een reguliere EQS SUV gezien hadden. Het productiemodel zou dus flink wat kenmerken van die conceptcar kunnen meenemen naar de Shangai Motor Show op 17 april, waar de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV onthuld wordt. En ook die locatie is vast geen toeval, want waar denk je dat ze het meeste zouden uitkijken naar zo’n gigantische, hoogpotige, elektrische luxesloep?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws