Nieuwe Mercedes E-Klasse plaagt met herkenbaar silhouet, onthulling volgt deze maand

Mercedes E-Klasse teaser 2023

Eén van Mercedes’ iconen gaat binnenkort onder het mes: de E-Klasse. Veel meer dan dat wisten we tot nu toe echter niet te vertellen, want de Duitsers hielden de lippen stijf op elkaar over hun berline. Daar komt nu verandering in met een nieuwe teaserfoto, en wat cryptische informatie over de motoren.

Mercedes mag dan wel groots uitpakken met zijn EV’s en zijn SUV’s, maar hét instituut blijft natuurlijk de E-Klasse. Van alle modellen in het huidige gamma is dit namelijk de auto met de langst teruglopende afstamming, en historisch gezien is de E-segmenter ook het bestverkochte model binnen de rangen van Mercedes. Dat zijn met andere woorden grote schoenen om te vullen voor de aankomende, zesde generatie van de E-Klasse, en nu krijgen we meer inkijk in wat we daarvan mogen verwachten.

”Consequente elektrificatie”

Mercedes heeft namelijk een teaser de wereld in gestuurd waarop de nieuwe E-Klasse meteen zijn volledige profiel vrijgeeft. Veel valt er dan ook niet te verbergen, want je had hem zo kunnen verwarren met de nieuwste generatie van de C- en S-Klasse of eigenlijk zelfs met de huidige E. Enkel de koplampen lijken op het plaagplaatje een soort knik te vertonen die we nog niet van de andere modellen kennen, maar dat kan ook aan het perspectief van de foto liggen. Reken dus op een design dat eerder evolutionair dan revolutionair genoemd kan worden, want die tweede aanpak houden de Stuttgarters voor hun elektrische EQ-modellen.

Mercedes E-Klasse interieur teaser 2023

Een zuiver elektrische E-Klasse hoef je dus niet meteen te verwachten, al belooft Mercedes wel dat de nieuwe generatie “consequent geëlektrificeerd” zal zijn en in staat tot “lokaal emissievrij rijden”. Wij gokken dus op een compleet gamma aan mildhybride motoren zoals bij pakweg de C-Klasse, naast natuurlijk de verplichte plug-inhybrides. Van het interieur krijgen we deze keer niks te zien maar dat hoeft ook niet: Mercedes toonde dat een dikke maand geleden al met Superscreen en al. De rest van de E-Klasse volgt in vol ornaat op 25 april.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws