BMW plaagt met nieuw basismodel voor XM genaamd '50e' [VIDEO]

BMW XM 50e teaser 2023

Bij BMW ging zopas nog het doek van de overtreffende trap binnen het XM-gamma, maar daarmee hebben we nog niet al het XM-nieuw gehad voor vandaag. Nu plagen de Duitsers namelijk ook met de komst van een nieuwe instapper voor hun M-SUV. En iets zegt ons dat die de V8 overboord gooit…

Wanneer BMW eind vorig jaar uitpakte met de XM wisten we meteen: een slappe versie komt er niet. Deze SUV is namelijk het eerste specifieke M-model sinds de M1, dus op burgerlijke varianten hoefde je niet meteen te rekenen. De ene M is echter de andere niet, en dat bewees BMW deze ochtend al bij de onthulling van de nog sterkere Label Red-versie van de XM. Het omgekeerde kan echter ook, want er komt blijkbaar toch een minder krachtige versie aan.

XM met zes-in-lijn?

BMW heeft namelijk een teaser de wereld in gestuurd over een nieuwe basisversie voor de XM, en het filmpje laat weinig aan de verbeelding over. Zo krijgen we de versie al vanuit alle hoeken te zien, en dat is ook weinig verwonderlijk. Hoe opvallend het BMW Individual-geel en de zwarte sierelementen ook mogen zijn; stiekem ziet deze instapper er nagenoeg identiek uit aan de eerder voorgestelde XM — of waarschijnlijk zelfs de Label Red als je kleurenblind zou zijn. De grootste verrassing schuilt echter in hoe openlijk BMW de naam van de nieuwe basisversie al laat weten, want dat wordt ‘XM 50e’.

Het achtervoegsel ‘50e’ gebruikt BMW namelijk ook al voor andere modellen, en dat geeft ons inkijk in wat we onder de motorkap van deze pauper-XM mogen verwachten. De plug-inhybride X5, bijvoorbeeld, werd zopas nog opgewaardeerd tot xDrive 50e en beschikt daarbij over een 3.0-liter zes-in-lijn die samen met een elektromotor 489 pk’s ophoest. De 750e-versie van de 7 Reeks beschikt over dezelfde aandrijflijn, dus we verwachten gelijkaardige cijfers voor de XM met 50e-suffix. Dat zou betekenen dat deze variant de V8-motor buitenwipt voor een zescilinderblok, al bevestigt BMW op motorisch vlak nog niks. Voorlopig blijft het dus bij speculeren, en bij kijken naar 37 seconden aan controversieel gelijnde BMW-SUV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws