Heico Sportiv geeft z'n visie over de vernieuwde C30 DRIVe

De vorige generatie van de C30 kon volgens mij wel wat opsmuk gebruiken, het gekende volvo gezicht was niet bepaald goed voor het imago van een dynamische coupé die het jongere publiek zou moeten aanspreken. De update is daarin een duidelijke verbetering, iets wat ook Heico Sportiv denkt en daarom hebben ze verder geborduurd op het originele elan. Het is wel verwonderlijk dat dit tuningpakket voorzien is voor de zuinigste telg van het gamma. De uiterlijke opwaardering moet samen met de wijzigingen aan de motor en ophanging zorgen dat je meer plezier beleeft aan je C30 DRIVe.

De standaard cijfers van 109pk en 240 Nm uit de 1.6 DRIVe konden beter volgens Heico en zijn opgetrokken naar 125 pk en 280 Nm wat de 0-100 tijd met maar liefst 2.1 seconden zou ingekorten. Verdere ingrepen werden gedaan aan de verlaagde ophanging waardoor de C30 3cm dichter bij het asfalt ligt. Voor je begint te panikeren dat de aerodynamische aanpassingen het verbruik naar de zeep gaat helpen moet je weten dat er aan de specifieke DRIVe-componenten zoals de radiator en bodem van de wagen niets is veranderd. Wél zien we kleine wijzigingen aan de voor-en achterbumper, andere velgen en een uitlaatsysteem uit roestvrij staal.

via: WCF

Heico Sportiv C30 DRIVe
Heico Sportiv C30 DRIVe
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Administrator 12:04
afbeelding van Administrator

ander kleurtje, maar zeker niet slecht

Mineraal 12:44
afbeelding van Mineraal

Nice! Als ik het geld had, zou ik het zo doen! De C30 is een van de meest onderschatte en ondergewaardeerde auto's van het moment!!!!!!

Bart 13:24
afbeelding van Bart

Goed gezegd mineraal

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws