"Brabus B63 S" klinkt dat even goed als het is?

Voorgesteld op dit moment op de Essen Motorshow, en om te weten of het echt zo goed is als het klinkt zullen we meteen onder de kap kijken. Het blok opzich werd niet gewijzigd. Wat wil zeggen dat er nog steeds een 6.3l V8 onder ligt zonder turbos of superchargers. Brabus installeerde wel haar power kit waardoor het vermogen oploopt tot 555pk en het koppel tot 650Nm. Die kit bevat twee sportieve luchtfilters, nieuwe katalysatoren en een nieuw motormanagementsysteem. So far, so good? Ik doe er nog een schepje boven op. Het sprintje naar 100km/u doet deze sedan in 4.3 seconden en hij heeft een topsnelheid van 320km/u.

Esthetisch werd er gewerkt aan een aerodynamica pakketje. Uiteraard zit daar veel carbon in gemoeid. Zo zien we een nieuwe lip vooraan, diffusor achteraan en een klein spoilertje op de koffer. De luchtinlaten boven de wielen hebben de functie om de luchtkoeling te bevorderen. Meer dan alleen show dus. Als kers op de taart kies je voor 18, 19 of 20 duims velgen. Binnenin kan ik kort zijn: carbon & alcantara.

Voor mij is hij misschien zelfs beter dan de naam doet vermoeden...

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
yannick D 19:44
afbeelding van yannick D

ze zijn er op achteruit gegaan qua styling... lelijke velgen en die accenten zijn ook ni alles...
maar tzal wel een feest zijn om te besturen :-)

btw mercedes moet echt iets aan die grill doen... zo lelijk da vierkant ding

audifiel 21:49
afbeelding van audifiel

tziet er toch al beter uit als hun e-klasse uit frankfurt, op vlak van exterieur toch want die lelijke dingen zijn van de wielen maar wel iets minder krachtig dan de frankfurter...

Technopatat 11:14
afbeelding van Technopatat

En niemand die opmerkt dat er hier een 6.2l v8 in ligt? Er staat overal 6.3 omwille van retrokenmerk, maar het is 'maar' een 6.2l!

Ot: ik vind hem er niet mooier op geworden maar zoals gezegd door Yannick, lijkt my een feestje achter het stuur :D! En wie luchtkoeling mag ook weg, steek dan velgen die lucht aanzuigen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws