De VW Scirocco van 110.000 euro

Volkswagen Scirocco 550 pkHPA heeft een akkoord om elk jaar x-aantal Scirocco's in te voeren in Canada. Uiteraard niet om zo maar door te verkopen, wel om een "waarde aan toe te voegen". Daar waar Volkswagen het Scirocco aanbod stopt, bij de 265 pk sterke 2.0 liter van de Scirocco R, doen de Canadezen er net iets meer mee.

Zij lepelden er een 3.2 liter V6 in met een Garrett H25 turbocharger en veranderde de aandrijving in vierwielaandrijving. Het resultaat noemen ze FT565, een 550 pk sterke en 677 Nm rijke Scirocco variant. De sprint naar 100 is daarmee geklaard in 3,4 seconden. Topsnelheid zou op 321 km/u afstevenen.

Qua styling zien we 19 inch grote BBS velgen en Dunlop SP Sport Maxx banden. Niet veel meer dan dat is er noemenswaardig, het plastic zien jullie zelf wel.

Uiteraard zullen deze varianten niet in de grote aantallen verschijnen. Slechts tien per jaar willen ze er van bouwen. De prijs? Een grap, namelijk 110.000 euro.

Scirocco 550 pk

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 22:03
afbeelding van Quin

Straffe specs, maar qua uiterlijk is het echt een verkrachtig van de mooiste VW in jaren

Pieter Aertgeerts 22:09
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ik vraag me af hoe lang die Hot hatch zo'n V6 kan verdragen. Want er lijkt niets gewijzigd aan de ophanging, chassis etc... Enkel de aandrijving. Maar niets versterkt.

Wim 11:35
afbeelding van Wim

laat die optische tuning maar achterwege

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws