De VW Scirocco van 110.000 euro

Volkswagen Scirocco 550 pkHPA heeft een akkoord om elk jaar x-aantal Scirocco's in te voeren in Canada. Uiteraard niet om zo maar door te verkopen, wel om een "waarde aan toe te voegen". Daar waar Volkswagen het Scirocco aanbod stopt, bij de 265 pk sterke 2.0 liter van de Scirocco R, doen de Canadezen er net iets meer mee.

Zij lepelden er een 3.2 liter V6 in met een Garrett H25 turbocharger en veranderde de aandrijving in vierwielaandrijving. Het resultaat noemen ze FT565, een 550 pk sterke en 677 Nm rijke Scirocco variant. De sprint naar 100 is daarmee geklaard in 3,4 seconden. Topsnelheid zou op 321 km/u afstevenen.

Qua styling zien we 19 inch grote BBS velgen en Dunlop SP Sport Maxx banden. Niet veel meer dan dat is er noemenswaardig, het plastic zien jullie zelf wel.

Uiteraard zullen deze varianten niet in de grote aantallen verschijnen. Slechts tien per jaar willen ze er van bouwen. De prijs? Een grap, namelijk 110.000 euro.

Scirocco 550 pk

Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 22:03
afbeelding van Quin

Straffe specs, maar qua uiterlijk is het echt een verkrachtig van de mooiste VW in jaren

Pieter Aertgeerts 22:09
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ik vraag me af hoe lang die Hot hatch zo'n V6 kan verdragen. Want er lijkt niets gewijzigd aan de ophanging, chassis etc... Enkel de aandrijving. Maar niets versterkt.

Nathan 22:27
afbeelding van Nathan

Ik hoop dat de mensen achter 'kom we steken 550pk in ne hatchback' hier ook wel aan gedacht zullen hebben Pieter, ik hoop.

Wim 11:35
afbeelding van Wim

laat die optische tuning maar achterwege

Tom 10:00
afbeelding van Tom

@pière, de ophanging is al zeker een pak lager , al dan niet stugger ( ik gok op bilsteins) ,het chasis kan dit wel aan denk ik , en deftige remmen mogen er best ook wel bijzitten voor die prijs ! ( 8 pistons remklauwen op 14 duims schijven vanvoor , 13 duim vanachter)

Trouwens, wederom heiligschennis :p ! het is de 3.2 vr6 van de R32( RIP) en er steken btw 2 turbo's op , een eerder bewezen setup van HPA die hier absolute experts in zijn . Het is dus ook niet "gewoon" de 3.2 vr6 , maar met andere krukas, drijfstangen, pistons, etc...
Volgend jaar zullen ze naar alle waarschijnlijkheid zelfs een 3.6 variant uitbrengen.
De prijs is idd torenhoog voor een VW , maar je rijdt er wel alles mee naar huis en het blijft exclusief, desondanks de badge die wel grotendeels is weggewerkt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws