Romeo Ferraris geeft de Brera 348 pk en 440 Nm

Toen Alfa Romeo nog auto's maakte deden ze vele harten sneller slaan met hun Brera. Een schitterend concept werd gevolg door een productiemodel dat voor sommigen de mislukking van de eeuw was, en voor andere een genot dat niet geëvenaard kon worden. En omdat de Brera sinds vorig jaar uit productie is, vonder we het opmerkelijk dat de italiaanse tuner Romeo Ferraris de moeite deed wat meer peper onder de Brera te strooien. Met dank aan hun eigen supercharger krijgt deze Alfa 98 pk en 120 Nm extra, wat het totaal op 358 pk en 440 Nm brengt. Daarmee sprint hij naar 100 km/u in amper 5 seconden, dat is 1,5 seconden sneller dan zijn standaardvariant.

De vermogens- en koppelwinst is te danken aan de supercharger die ze plaatsten op het 3.2 liter V6 blok. Met een nieuwe compressor, intercooler, geherprogrammeerd ECU en vernieuwd uitlaatsysteem kom je blijkbaar al heel ver. Technisch werd ook de ophanging wat aangepast. Optisch krijgt de Brera een nieuwe bumper voor- en achteraan me en merken we ook nieuwe side skirts op.

Via WCF

Reacties: 8 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Quin 16:16
afbeelding van Quin

Lekker getuned!

Zonde dat deze uit productie is, maar aan de andere kant kun je er nu wel tegen een vriendelijkere prijs krijgen (en daar ik me volgend jaar vernieuw, ga ik toch eens kijken naar Breraatjes :)).

Mesoerrie 17:00
afbeelding van Mesoerrie

Echt fantastisch mooie auto die Brera, maar dan wel in het rood liefst!

Cuore Sportivo 20:48
afbeelding van Cuore Sportivo

Zeker doen Quin! Ik ben vanaf volgende week trotse eigenaar van een rode Brera 3.2 Q4 :) gisteren in Duitsland gaan tekenen, volgende week erom. Can't wait :p
Is er een prijs geweten van deze ombouw? Bij autodelta is het nogal aan de dure kant en ze smijten je Q4 eruit (hetgeen ik niet goed begrijp waarom)

Nathan 21:32
afbeelding van Nathan

Nice Cuoro, proficiat! *stikjaloers*

Mooie kit, en blijft inderdaad een prachtbak. Spijtig dat je ze zo weinig tegenkomt wel.

Cuore Sportivo 21:55
afbeelding van Cuore Sportivo

Thx Nathan, heb er lang voor gespaard, nu is het eindelijk zo ver :)
Ik vind het wel leuk dat je ze zo weinig tegenkomt, dat maakt ze uniek !

Quin 11:51
afbeelding van Quin

@Cuoro, is de jouwe dan een gloednieuwe Brera of tweedehands? En als ie nieuw was, zijn de prijzen wat gezakt nu hij uit productie is? Vrijdag ga ik ook eens naar de garage om info te vragen, want het is me nu niet geheel duidelijk waar je nu nog eentje kunt vinden :).

Even aan het rondsurfen geweest: de 1750 tbi lijkt wel de beste optie, niet?

Cuore Sportivo 17:32
afbeelding van Cuore Sportivo

Tweedehands, van 2006. Die zitten wel goed van prijs nu. Nieuwe vind je nog maar weinig, enkel hier en daar een stockmodel, en dan vooral in Duitsland/Italië. 1750 TBi is de slimste optie ja, of diesel moest je veel kilometers doen. Ik wou graag een 6-cil en de Q4 aandrijving, vandaar mijn keuze voor de 3.2 :)

Brera 3.2 14:49
afbeelding van Brera 3.2

Cuore,

Veel plezier met je brera!, Ik heb ook een rode 3.2Q4, en het is ieder dag een feest!
Behalve dat tanken dan.....

Ik zou over een jaartje oid ook wel eens willen kijken naar die kit, meer pk is meer lol!, ben alleen wel huiverig ivm. kapot "gestookte" katalysator e.d., toch veel gehoorde klacht bij een dergelijke set.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws