Deze BMW 1M Coupé RS heeft 521 pk onder de kap

Een M1 wouden ze bij BMW niet maken, de 1M coupé kwam er wel maar met te weinig power volgens het Duitse Tuningwerk. Onder de kap van deze RS variant schuilt nog steeds de standaard 3.0 liter zescilinder. In zijn basistrim heeft die 335 pk en 450 Nm, maar na een nieuwe ECU, nieuwe turbo's, vernieuwd koelingsysteem en nieuw uitlaatsysteem beschikt deze 1M Coupé RS over niet minder dan 521 pk en 614 Nm. Hoe snel hij naar de 100 km/u sprint is niet geweten, dat de topsnelheid 300 km/u bedraagt gaven ze wel mee.

Om alles bollende te houden kreeg de RS een nieuwe versnellingsbak, werd de ophanging een stuk stijver en plaatsten ze nieuwe 370 mm dikke carbonremschijven (die overigens niet standaard zijn maar als optie worden aangeboden). Om het gewicht lager te brengen werkten ze aan een pak elementen die nu uit bijvoorbeeld carbon werden vervaardigd. Denk aan de lip vooraan, de vleugel achteraan en de motorkap. De Recaro zetels binnenin werden ook uit een zeer licht materiaal gemaakt.

BMW 1M coupé RS

De Coupé RS rijdt op ATS velgen met het maatje 19, die zijn ingepakt in Dunlop Sport Maxx high-performance banden met maat 245/35R19 vooraan en 285/30R19 achteraan. Wie wil kan de 1M Coupé RS optioneel met rollkooi bestellen. Mocht je dat wensen dan kieperen ze wel de achterbank er uit. De hele kit kost je, inclusief de wagen zelf, 119.000 euro op Duitse bodem. Voor de twijfelaars, deze wagen is straatlegaal.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws