Je wil een Bentley EXP 9 maar niet wachten: Armortech Trésor

De Bentley SUV die we dit jaar in Genève zagen was om het bruut te zeggen: een monster. En dat bedoelen we niet op de goede manier. Hoewel er uiteraard wel vraag is naar de luxe-Dubai-cruiser is niet iedereen van plan om te wachten. De variant die we in Genève zagen moest immers terug naar de tekentafel en is nog lang niet klaar om in productie te gaan. Armortech en Atelier Valdeig bedachten dan maar hun eigen versie van de EXP 9 F en het resultaat is... tjah... wat verwacht je nu zelf?

De Audi Q7 is het slachtoffer voor de Trésor, frans voor "schat" of "treasure". Zowel het interieur als het exterieur werden stevig aangepakt. Klanten kunnen een interieur kiezen dat bijna een replica moet worden van dat van de Bentley. Ook aan buitenkant zien we veel Bentley trekjes terugkomen, kijk naar de grille vooraan, de lichtunits en de velgen. Maar een tuner blijft een tuner, wat wil zeggen dat je deze Trésor niet subtiel kan noemen. Het woord 'arrogant' lijkt ons een beter synoniem. Als een koper opmerkingen heeft bij de looks van deze Trésor, dan neemt de Duitse coachbuilder de klant even apart. Niet om te molesteren, wel om gewoon een nieuwe variant uit te tekenen en uit te werken. Alles is mogelijk, aldus het persbericht.

Audi Q7 door Armortech en Atelier Valdeig

De Tresor kan verkregen worden met verlengde wielbasis en kan gebouwd worden op basis van elke motor, de 1000 Nm sterke V12 is de topvariant. De Trésor is zelfs met suicide doors te verkrijgen.

Voor de rijke stinkerds die zich niet veilig voelen in deze bak vol pretentie kunnen even aankloppen bij ArmorTech. Dat Russisch bedrijf zal voor een mooi bedrag je wagen pantseren zodat je je ook daar geen zorgen meer hoeft over te maken.

Wanneer de Trésor in productie gaat en hoeveel die gaat kosten is niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws