Je kan nu ook ramen op je Twizy bestellen

Het Duits tuningbedrijf ELIA heeft haar kit op de Twizy klaar. Geen vette bumpers of velgen dit keer, wel twee zijramen, want die had de Twizy nog niet.

ELIA voorzag 3mm veiligheidsglas dat een beschermcoating kreeg voor krassen en eventuele condensatie. Het bedrijfje zegt dat het de ramen in 35 minuten kan installeren, er terug uithalen kan in amper 30 seconden. En hoewel ze het met zoveel woorden niet zeggen, denken we dat de eigenaar van de Twizy de ramen zelf kan (de)monteren aangezien de tuner er voor 59 euro extra een tas bij krijgt om de ramen in te vervoeren. De ramen zelf kosten je 499 euro. Lijkt een dure optie, maar het verwijt dat je [de huidige Twizy][2] niet op slot kan doen is daarmee wel van de baan.

Let wel op. Renault zette bewust geen ramen in de Twizy omdat de cockpit te klein is en je het te snel te benauwd zou krijgen, ook het geluid (of de afwezigheid ervan) zou zenuwachtig kunnen werken. Eerst even testen is dus de boodschap.

Dank voor de tip Fréderic

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 15 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Wim 12:21
afbeelding van Wim

gaat de achterpassagier in een twizy zeker appreciëren, want je krijgt daar veel wind te verduren

Dequal 13:59
afbeelding van Dequal

goeie optie ook dat je het kan loskoppelen, als het dan eens regent, eventjes vastklikken en hoppa.

Sven 09:01
afbeelding van Sven

Ik geloof ook dat het standaard aanbieden van ramen ervoor zorgde dat het als auto aanzien werd, al moet ik dat even dubbelchecken. Het was een van de meest gehoorde aanmerkingen tijdens onze test, dat ontbreken van ramen.

Dequal 19:14
afbeelding van Dequal

Ik dacht dat de reden vooral was voor condensatieproblemen in de koudere maanden, dat de ramen zouden bedampen als het binnenin te warm werd (en er is geen airco of raamventilatie, dus vandaar dat er standaard geen ramen waren, dacht ik)

Sven 11:26
afbeelding van Sven

Ik geef even de reactie van Renault België mee:
"We wilden het karakter van een vierwieler behouden, tussen moto en wagentje, dus geen vensters. Ten tweede werd de Twizy niet gehomologeerd met vensters. Als je vensters plaats dan moet je ook voor airco en verwarming zorgen om condensatie te vermijden daar de ruimte klein is als hij gesloten wordt, maar dit betekent ook een extra kost. Dit zijn verschillende redenen waarom de Twizy zonder vensters gebouwd werd."

Een beetje van beiden dus

Pieter A. 13:50
afbeelding van Pieter A.

Dus als je deze kit en dus de ramen er in zet, mag je de auto terug homologeren en wordt hij bijgevolg niet aanvaard aangezien airco ontbreekt. zinloze kit dan :)

Yvesw 13:58
afbeelding van Yvesw

@Pieter: Zoiets zal het inderdaad zijn, maar wie ziet dat nu? De politie weet niet eens of dat ding nu ramen standaard heeft of niet. :p
Moeten ze in de winter de ramen maar insmeren met tandpasta aan de binnenkant, dan dampt het niet aan. :p

Sven 14:04
afbeelding van Sven

@Pieter: net zoals wanneer je grotere remmen op je wagen monteert, je hem opnieuw zou laten moeten homologeren. Ik geloof dat iemand daar eens een column over geschreven heeft :-)

Al zal het met zo'n ding als die opzetramen wel zo'n vaart niet lopen.

Yvesw 15:08
afbeelding van Yvesw

@Sven: Ik heb dat pijnpunt aangeduid, ik heb nooit gezegd dat ik voorvechter van de regels ben ;)
Van mijn part mag je ramen op je fiets zetten! Zolang het maar 3mm veiligheidsglas is met een EU-approved zegel...

Sven 15:18
afbeelding van Sven

Anderzijds, het kan wel gevaarlijk worden als je met ramen rijdt die beslaan en die je niet zomaar kan ontwasemen. Ergens is het dan normaal dat een constructeur een auto ontwerpt volgens bepaalde regels, en er een nieuwe keuring wordt gedaan als aan het ontwerp wordt geraakt. (bij huizen is dat evengoed) Al rijdt er wel wat fermer gerief rond, die een broodje eten terwijl ze bellen en rijden, en die daardoor weinig affectie met hun rijvak vertonen en een hoger risico op een ongeval inhouden.

Yvesw 15:24
afbeelding van Yvesw

@Sven: Inderdaad! Al staat wel in jullie stuk te lezen dat het om "veiligheidsglas met een beschermcoating tegen eventuele condensatie" gaat. Geen idee hoe ze dat maken (glas met minuscule gaatjes? Anders wordt het serieus vochtig in de cabine). Och swat, hoeveel mensen gaan dit daadwerkelijk kopen :p

Riemer 20:50
afbeelding van Riemer

ik heb een Twizy gekocht en wil het gehele jaar rond ,er mee heen en weer mijn werk (30 km ) per dag .
graag lees ik mensen hun ervaring over de ramen in de over dekte rolschaats .
verder heb ik geen haast met aanschaffen van ramen ,want ik heb een goede jas en veel lol in het open rijden .
dus ik wacht af wat de beste ..........mogelijke oplossing is die mij aanspreekt .

Arthur 17:23
afbeelding van Arthur

Ik heb een Twizy met die ramen getest en stel vast dat ze tijdens het rijden achteruit schuiven waardoor het "slot" naast het steuntje springt. Het slot maakt ook lelijke krassen op het kleine venstertje. Als hij stilstaat ziet hij er inderdaad wel "op slot" uit en dat verhoogt de veiligheid. Ik heb hem wel zijdens de zomer getest en had dus geen last van aandampen. Ik heb nu voor mijn eigen Twizy de raampjes van renault besteld. Ben benieuwd of ze veel flapperen tijdens het rijden.

Vermeiren danny 18:11
afbeelding van Vermeiren danny

Kan ik documentatie van ruiten voor twizy en waar kan ik bestellen

Yvesw 20:20
afbeelding van Yvesw

Meer info vind je op hun site zelf ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws