Eerste Nissan Juke-R afgeleverd

Nissan Juke-R productie wit

Voor 500.000 euro kan je een 5-deurs crossover kopen met een GT-R motor onder de kap en vierwielaandrijving die niet meteen de mooiste in zijn klasse is. Als je dat koopt, ben je dan gek of geniaal?

Want geef toe, voor 500.000 euro kan je wel wat anders kopen. Denk aan enkele Porsches, een hoopje Ferrari's of je kan gewoon doorsparen tot het dubbele en jezelf een Bugatti Veyron kopen.

Gaaf is het wel. Het concept was destijds als een bom ingeslagen en we hadden destijds het genoegen mee te rijden met het concept op ons Belgische circuit van Zolder. Rond die periode werd door Nissan ook bekend gemaakt dat de vraag ernaar groot genoeg is om de Juke-R in productie te namen. De Japanners houden de productie wel beperkt, tot twintig stuks om juist te zijn. Vandaag werd het eerste exemplaar afgeleverd.

Onder de kap schuilt iets meer vermogen dan het concept, de volle 550 pk (+65pk) waardoor de sprint naar 100 km/u in drie seconden klaar zou zijn. De vierwielaandrijving blijft behouden en ook de rolkooi zit er opnieuw in. Er werden wel enkele optische wijzigingen doorgevoerd. Nieuwe bumpers en vooral de nieuwe kleur. Wit is immers nog steeds de meest populaire kleur...

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
B4 22:04
afbeelding van B4

Is het dan niet simpele een GT-R en een Juke DIG-T te kopen... Wel ferm dat Nissan dit op de markt brengt maar ik vraag mij af wie dit nu gaat kopen

Mesoerrie 12:25
afbeelding van Mesoerrie

Ik vraag me dat ook af. Het is een vet project, alle respect voor de gedurfdheid etc, maar wie zo zot is om een half miljoen daarop stuk te slaan. Heb je een LFA en nog iets anders leuks voor...

cure 16:32
afbeelding van cure

Het is niet "het concept", maar "de concept", naar de verkorte vorm van "de conceptcar". Het concept is iets waar je niet mee kan rijden. Beschamend om dat te moeten lezen van iemand die verondersteld is te kunnen schrijven. Het staat trouwens nog vol van de fouten. In ocharme 20 lijntjes.

Yvesw 18:51
afbeelding van Yvesw

@Cure: Buiten het feit dat je inderdaad een punt hebt, is het bezwaarlijk "beschamend" te noemen. Naar mijn mening ligt het schrijfniveau hier - voor mensen die dit niet in hoofdberoep doen en tevens vrijwillig (!!!) - meer dan hoog genoeg. Iets bijgeleerd zal er zeker zijn - geen mens op Autofans die nu nog "het concept" durft schrijven :-) - maar om zo denigrerend te reageren vind ik een spijtige zaak.

Ik veronderstel dat u een achtergrond heeft in de journalistiek? Altijd welkom om een link door te sturen ;-) Ik zal het spel zelfs eerlijk houden en zelf een tekst van me linken: https://autofans.be/nieuws/varia/24174-column-yw-du-pain-du-vin-et-d-hot...

Tevens heb ik geen enkele associatie met AF (buiten een maandelijkse column), dus deze comment is geheel mijn eigen mening. Normaliter zou ik zelfs niet de moeite nemen om hierop te reageren, maar -zoals het in het leven soms gaat- ik moest mijn frustraties vandaag op iemand kwijt. Dank daar voor.

Kenny 20:32
afbeelding van Kenny

Cure, ik verwijs je graag door naar spellingnazi.be. Hoewel je inderdaad een punt hebt stoor ik me niet echt aan de (weinige) spellingfouten die hier verschijnen. Soms vind je er meer op de website van een gerenommeerd automagazine.
The devil is in the detail, maar je kan dit ook op een iets vriendelijkere manier brengen dan hierboven.

Uw reactie