SpeedArt SP81-R is njammie

SpeedArt SP81-R

De nieuwe Boxster werd warm onthaald, ook wij waren tevreden van het huidige instapmodel. Maar zulk een lancering zet ook heel wat tuners aan het werk. Gevestigde waarde SpeedArt maakte haar kit op de 981 Boxster en Boxster S bekend, ze zal die SpeedArt SP81-R noemen.

Op het eerste zicht is de optische kit best geslaagd. De kleur is wat opvallend, maar dat is een Boxster altijd. De velgen zien er prima uit en ook de bumpers zijn ok. We zijn alleen nog niet zeker over die nieuwe taartschep achteraan.

De gifgroene/grijze combinatie kleurt niet alleen het koetswerk, ook het interieur en de remschijven krijgen de opvallende kleur mee. De kit bestaat uit een nieuwe splitter, nieuwe sideskirts, agressievere diffusor en spoiler achteraan. De nieuwe modulaire LSC-Forged wielen kan je met 20 of 21 inch velgen bestellen.

Onder de kap heb je twee opties. Een nieuwe sportuitlaat die zorgt voor 20 pk en 20 Nm extra of een geherprogrammeerd motormanagement dat zorgt voor 35 pk en 30 Nm extra. De tuner maakt ook bekend dat er een turbo-kit in de pijplijn zit, goed voor 80 extra paarden in de Boxster S.

Deze Boxster zal ook beter klinken, ze voorzagen immers nieuwe uitlaatpijpen en versterkten het motorgeluid in de cabine. De laatste technische aanpassing is eentje voor de echte rijders. SpeedArt biedt namelijk verschillende ophangingen aan, weg- of track-georiënteerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws