Volvo S60 Polestar is productierijp

Volvo S60 Polestar is productierijp

Was het vorige week nog een half gerucht, dan laat Volvo nu officieel weten dat de S60 in blauwe Polestar outfit zal geproduceerd worden.

De specs waren vorige week echter larie, Volvo geeft 'dezelfde motor als de S60 T6 mee', met een 0-100 tijd van 4,9 seconden en een vermogen van 350 pk en meer dan 500 Nm. Het gewicht (1.684 kg) wijzigde niet tegenover een standaard T6, het motormanagement, de turbo en intercooler deden dat wel. 3,5 inch uitlaatpijpen werden gemonteerd op een 2,5 inch full-flow uitlaatlijn. Ook het onderstel werd aangepast voor het extra vermogen; de veerpootbrug werd met carbon verstevigd. Tenslotte zijn ook de voor- en achterbumper door Polestar onder handen genomen en vinden we ook in het interieur een heel setje Polestar-verwijzingen terug.

Volvo introduceert een gelimiteerde oplage op de Australische markt, omdat die markt erg open staat voor gepeperde modellen, denk maar aan de Holdens die je bij ons niet ziet rijden.

Volvo S60 Polestar is productierijp

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:48
afbeelding van Wim

Ik vond de gewone V60 T6 iets te beschaafd klinken, ben er zeker van dat dat nu in orde is. Hopelijk kom hij nog naar hier.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws