Deze CLS met diesel komt recht uit de hel

mercedes-benz-cls-17

Reed de duivel op onze aardbol rond, dan zou hij het in deze CLS doen. Sinister, extreem vulgair en een V6-diesel die het tot 310 pk en 700 Nm schopt.

De Duitsers bij Fostla houden zich vooral bezig met het wrappen van wagens. Af en toe gaan ze echter een iets extremere kant op. Het resultaat is deze CLS van de laatste generatie. Origineel een 350 CDI waarin grootvaders met een grote geldbuidel klassevol in kunnen rondtoeren, nu een duister scheurijzer met bloedende lip.

Standaard was de V6 met 265 pk en 620 Nm geen zwak paardje, toch vonden ze het bij Fostla nodig om aan de software te prutsen. Het resultaat is 310 pk en 700 Nm aan bandenrokend koppel. Al draait het bij deze duivelse CLS iets meer om de looks dan om de performance.

Bloedlip

Het geheel kreeg een bodykit van Prior Design, heerlijke 20-duims gouden velgen van Vossen en werd richting moeder aarde gestuurd met - laten we hopen - luchtvering. Al was dat niet genoeg, de kers op de taart is een goud-matte wrap die een speciale bronzen tint geeft aan de wagen. Het rode lipje vooraan vinden we dan weer iets te veel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws