Mercedes C 180 door Inden Design: Meer moet het niet zijn

mercerdes-c180-inden-design_03

Natuurlijk is het fijn dat tuners zich bezighouden met Ferrari's, Porsches en AMG-modellen. Voor het merendeel van de autokoper is dat echter geen haalbare kaart. Bij Inden Design nemen ze de instapper Mercedes C-Klasse, de C 180, onder handen en smijten er prompt nog een blonde deerne bovenop.

Kijk, dit is nu eens realistische en betaalbare tuning. De zwarte C 180 begon zijn leven al met het knappe AMG Line-pakket, maar krijgt van Inden Design nog wat extra franjes. Zo werd de zwarte lak veilig opgeborgen achter een sandstone metallic groenige wrap van TTS en rolt de Mercedes voortaan op 20-duims velgen met Dunlop Sport Maxx-banden.

Achteraan krijgt de instapper benzine dan weer wat meer ademruimte door een roesvrij staal uitlaatsysteem met dempers van de C 63 AMG Black Series. Om het geheel af te ronden wordt de Mercedes 45 mm dichter bij moeder aarde gezet en krijgen de remzadels een blauw kleurtje.

mercerdes-c180-inden-design

Meer oomph

Natuurlijk wordt ook de motor niet vergeten. De kleine 1.6 krijgt een upgrade van 156 naar 200 pk. Daarmee is hij potenter dan zijn 2.0-broertje in de C 200. De wagen kostte nieuw in Duitsland 47.800 euro een staat nu volgens geruchten te koop voor 49.900 euro. Niet slecht...

mercerdes-c180-inden-design

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 20:42
afbeelding van Carlos

Waarom ook niet :-).
Alleen gaat patat klagen over het te veel AMG gehalte :-p.

Techno Patat 22:18
afbeelding van Techno Patat

Ik vond 'et zelfs niet nodig om die reactie te posten :-)!

Enkele opmerkingen: te laag, geen band rond de velg meer, teveel AMG en blauwe remklauwen :P? Koop dan een bimmer hé :P!

Techno Patat 12:26
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad, spijtig datte! Hoe ze op een Ml bijvoorbeeld xenon ook niet standaard maken... Onbegrijpelijk, zeker met zo een prijzen!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws