Mercedes A 45 AMG krijgt 430 pk dankzij GAD Motors

mercedes-a45-amg-gad-motors_01

De 2.0-liter viercilinder in de A 45 AMG moet en zal tot de laatste pk uitgeperst worden. De jongens van GAD Motors hebben hun upgrade klaar. Eentje met maar liefst 430 pk en 550 Nm. Kwestie van het wat vooruit te laten gaan.

In Affalterbach hebben ze wederom een kunstwerkje gemaakt. De geblazen tweeliter viercilinder van AMG kan niet alleen iedereen bekoren, met zijn 360 pk en 450 Nm is het daarbij nog eens geen trage rakker. Dat ondervonden we in de A 45 AMG én de CLA 45 AMG. Toch is er nog altijd plaats voor meer in de autowereld.

Die vraag wordt ingevuld door GAD Motors. Enkel door wat te prutsen aan de elektronica stijgen de cijfers naar maar liefst 430 pk en 550 Nm koppel. Om het in perspectief te brengen; dat zijn exact de cijfers die je ook tegenkomt op de fiche van een BMW M3/ M4. De instapper AMG weet met die cijfers in 4,1 seconden naar de honderd te snellen. 0 naar 200 km/u doet-ie nu in 14,3 seconden. Maar liefst 3 seconden sneller. Hoe lang het blok heel blijft... dat is een andere vraag.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws