Romeo Ferraris propt 250 pk in Abarth 500, noemt hem Cinquone

romeo-ferraris-cinquone_01

Het zijn hoogdagen voor fans van veel kracht in een kleine verpakking. Abarth heeft nog maar pas de 695 Biposto gelanceerd met 190 pk en de jongens van Romeo Ferraris komen al naar buiten met hun interpretatie van 250 pk.

Romeo Ferraris zijn geen nobele onbekenden in het tuningscircuit, maar nu hebben ze hun eerste gehomologeerde productiewagen te pakken. En om die homologatie te behalen hebben ze zich geen centimeter ingehouden. Hun creatie is gebaseerd op de Abarth 500 en werd omgedoopt tot Cinquone. Noem het trouwens geen Hot Hatch, wel een small-size gran turismo.

Vulgair bakje

Het uiterlijk maakt alvast niets van die Gran Turismo-looks waar. Uitgeklopte wielkasten, stevige motorkap met koelsleuven en een knaller van een voorbumper met blootgestelde intercooler. Het maakt van de Cinquone zo'n rakker die met korte broek en pet naar een feestje gaat waar een smoking verplicht is. Al vinden we hem daarom net heerlijk. Optioneel kan je ook nog voor het Carbon- en Leggero-pakket gaan. Die eerste zorgt voor carbon spiegels, spoiler terwijl je bij Leggero een carbon motorkap en kofferklep krijgt.

romeo-ferraris-cinquone_01

Binnenin hangt het af van de wensen van de klant. Op deze foto's zien we alleszins Recaro-stoeltjes, een rolkooi en de nodige carbon-accenten.

250 pk in een schoendoos

Het beste, dat houden we voor het laatst. Romeo Ferraris stel drie vermogensversies voor die ze puren uit de 1.4-liter T-Jet. Standaard krijg je 160 pk. De Cinquone S pompt het geheel op tot 210 pk terwijl de Cinquone Corsa maar liefst 250 pk puurt uit het kleine blokje. Een sprintje naar de honderd klok je daardoor af in 5,5 seconden en de pret stopt pas bij 240 km/u.

romeo-ferraris-cinquone_01

Dat kanon op wielen kost wel een aardige duit, 69,220 euro. De instapper met 160 pk kost je 47.762 euro. Natuurlijk een stuk meer dan de 40.500 euro die Abarth vraagt voor de 695 Biposto. Maar ergens vinden we dit karretje hemels...

romeo-ferraris-cinquone_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 13:21
afbeelding van Rebel

Ziet er goed uit. ideaal om IN een Shoppingmall te gebruiken, dan hoef ik niet op een bank in het midden van de gang zitten wachten tot madam klaar is met shoppen! Koffer ziet er ruim genoeg uit, zonder achterbank. Hopelijk past dit ook in de lift, dan hoef ik al die boodschappen in ieder geval niet naar beneden te sleuren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws