Klassieke Corvette met middenmotor heeft 1.000 pk

chevrolet-corvette-v7-twin-turbo-custom-coupe_05

Chevrolet maakt nooit een Corvette met middenmotor. Hoe dat er zou hebben uitgezien wordt gevisualiseerd in deze Corvette V7 Twin Turbo Custom Coupe met klassieke styling, maar moderne technologie.

Hij werd gestyled om te lijken op de C2's Corvette van begin de jaren 60, maar onder de kap is het verre van een oude rakker. De twin turbo Chevrolet LS V8 die achterin ligt is namelijk goed voor maar liefst 1.000 pk en 1.240 Nm. Cijfers waar ze in 1960 nog niet van durfden dromen. De wielen zijn ontwikkeld door HRE en krijgen het breedste rubber dat je bij Michelin kan bestellen. Het chassis is ook speciaal gemaakt om de kracht aan te kunnen.

Binnenin is het opvallend sober; geen stereo of airco te vinden. Dit ding is gemaakt voor het circuit. Geïnteresseerd? Eind deze maand wordt hij geveild tijdens het Auctions America Fort Lauderdale event. De kostprijs gaat daarbij niet in de miljoenen, want hij werd geschat op 90.000 dollar (83.000 euro). Al hopen we dat 'ie voor iets meer onder de hamer gaat...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws