AC Schnitzer moeit zich met de i8

bmw-i8-by-ac-s-2

Duits tuningshuis AC Schnitzer heeft haar - voornamelijk carbonnen - kit klaar voor de i8. Die gaat verder waar BMW het goed vond. Het resultaat is best verfijnd te noemen.

Een technologisch hoogstandje zoals de i8 in het straatbeeld tegenkomen is niet voor elke dag. De versie van AC Schnitzer wordt dat al helemaal niet. Hun update laat de buitenkant nog een stuk stoerder - en duurder - ogen. Beginnen doen we echter onderhuids, waar een aangepaste ophanging de i8 vooraan 25 mm en achteraan zo'n 20 mm dichter bij het asfalt moet brengen voor een beter rijgedrag.

Nu richting het het uiterlijk, daar krijgt de voorbumper carbon spoilerwerk, net zoals de flanken. Achteraan zorgt een - wederom - carbon spoiler voor een sportievere look.

AC voorziet ook nieuw schoeisel voor de i8 onder de vorm van een velg met dubbel-spaak-design, 21-duims groot, 245 mm breed aan de voorkant en 285 mm breed aan de achterkant. Het wiel op zich zou 4,4 kg lichter zijn dan de velg die af fabriek op de i8 komt te staan, best stevig.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Leo verbraeken 07:34
afbeelding van Leo verbraeken

Ik heb altijdt gezecht ik rij. Nooit bmw maar deze auto. Top mooi afgewerkt dat is mijn smaak nu nog met rijden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws