Oettinger propt meer dan 500 pk in Golf

oettinger_golf_r_500

Vorig jaar was het nog de R400 van Volkswagen zelf die de aandacht kreeg, maar nu legt Oettinger de lat weer een flink stuk hoger met deze R 500.

Oettinger presenteert haar nieuw paradepaard op dit moment in Wörthersee. Wat had je gedacht? De Golf wordt door de bouwer beschreven als "a super sports car".

Als basis diende de Golf R. Meest opvallende is de stevige widebody kit en de 20 duims lichtmetaal om de wielkasten netjes te vullen. Ook binnenin ademt de wagen sportiviteit uit met een set kuipstoelen in leder/alcantara. Ook de deurpanelen kregen een update waardoor de match met de oranje accenten aan de buitenkant er is.

De grootste veranderingen vinden we onder de motorkap. Daar wordt de 2.0 liter turbomotor van de Golf R ingeruild voor een 2.5 liter TFSI vijfcilinder. Die vijfpitter werd best intensief onder handen genomen. Zo is er een nieuwe turbo gemonteerd, andere pistons, een ECU upgrade, een nieuwe luchtinlaat, betere koeling en een volledig nieuwe uitlaatlijn. Die ingrepen resulteren is een stevige 518 pk en 680 Nm aan koppel wat deze R500 met vierwielaandrijving in 3.4 seconden de 100 km/u laat aantikken. Er wordt pas gestopt bij snelheden boven 300 km/u.

Oettinger liet ondertussen al weten bezig te zijn met nog andere upgrades te ontwikkelen voor dit model. Er wordt gesproken over pakketten met 600, 650 of 750 pk.

De productie is beperkt en de prijzen zouden rond de € 150.000 liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Glenn 14:09
afbeelding van Glenn

Cool, maar had nog cooler geweest zonder al de uiterlijke verbouwingen en met banden die niet op de velg geschilderd zijn.

BUYCK 22:47
afbeelding van BUYCK

Wow.. de vetste VW Golf ever !!! 518 pk is al heel veel, de rest is er gewoon over. Hoe rij je daar nog deftig mee over een circuit? Bovendien stel ik mij vragen bij de slijtage, zeker bij de volgende versies. Het verbruik daar gaan we het helemaal niet over hebben.

Stealth 21:40
afbeelding van Stealth

= dragster?

Uw reactie