Brabus pompt Mercedes-Maybach op tot 900 pk

brabus-mercedes-maybach-2015_01

De Mercedes-Maybach spreekt de rijken der aarde aan. Daartussen zitten altijd personen voor wie het allemaal wat sneller mag. Reden genoeg voor Brabus om het vermogen van de luxesedan op te tillen tot 900 pk. De acceleratiecijfers worden daardoor hallucinant.

Een Mercedes-Maybach is afgesteld op weelderig luxe om hoogwaardigheidsbekleders, staatsleiders en dictators rustig van locatie tot locatie te brengen. Toch is het geen traag beestje, maar volgens Brabus is de standaard 6-liter V12 met 530 niet potent genoeg. Daarom vond het Duits bedrijf het nodig om de motor te vervangen door hun eigen Rocket 900 V12.

Sneller dan Mercedes-AMG GT

Dat is in wezen hetzelfde blok, maar het wordt uitgeboord tot 6,3 liter. Daarnaast zorgen aanpassingen zoals dikkere turbo's, andere zuigers en een krukas met langere slag voor een piekvermogen van 900 pk en 1.500 Nm aan koppel. Combineer dat met de bijna 3 ton wegende Mercedes-Maybach en je knalt in 3,7 seconden naar de honderd om met de massagefunctie aan door te zweven tot snelheden boven de 350 km/u.

Uiterlijk houdt Brabus het redelijk subtiel, binnenin wordt er iets te overvloedig gezwierd met contrasterende stiksels. Geinig detail is de snelheidsmeter, die werd digitaal verlegt naar 400 km/u. Het leven van de elite kan toch fijn zijn...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws