Restomodtastisch: Klassieke Chevrolet Camaro met 650 pk

sema-chevrolet-1970-camaro_2015_01

Chevrolet gebruikt de SEMA-autoshow om een nieuwe crate engine extra in de spotlight te zetten. Die huist op het salon in een 1970 Camaro waardoor de klassieker plots over 650 raspaarden beschikt. Dit heb je liefst niet naast je staan aan het stoplicht.

Het is een gangbare praktijk in Amerika; de 'Crate Engine'. Van bekende merken koop je dan letterlijk een motor in een doos die je dan naar hartenlust kan knutselen in één of andere carrosserie die je hebt gevonden op een rommelmarkt. Chevrolet, die hebben nu de LT4-variant op de markt gebracht. Specifiek gaat het over de 650 pk sterke 6.2-liter V8 die normaal zijn dienst bewijst in de Corvette ZO6.

sema-chevrolet-1970-camaro_2015

Schrijf je dus nu wat geld over naar Chevrolet, dan sturen ze jou zo'n motor op, waardoor je dingen kan bouwen zoals deze klassieke 1970 Camaro. Gelukkig zijn ze bij Chevy zo slim om niet enkel het blok te transplanteren in de Hyper Blue metallic Muscle Car, want de Camaro krijgt ook een onafhankelijke ophanging voor en een multilink achter. Voor het comfort van de chauffeur installeert het merk trouwens ook een airco. Koude lucht in je gezicht of niet, deze restomod ziet er heerlijk uit en verslindt waarschijnlijk achterbanden...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws