't Is van dat: Mazda MX-5 ND met V8

flyin-miata-lsv8_02

Den Amerikaan heeft het weer gedaan. Want de jongens van Flyin' Miata zijn er in geslaagd om een 525 pk sterke V8 te lepelen in het vooronder van de nieuwe Mazda MX-5. Inderdaad, goed zot.

Viercilinder torretjes rond de 150 pk en een gewicht net onder de ton; dat is de modus operandi van de MX-5. Flauwe rijst voor de jongens van Flyin' Miata, want het Amerikaans bedrijf rolt de MX-5 door het paneermeel, vult hem met boter en steekt hem in de friteuse. Het resultaat? Een ombouw waarbij de viercilinder wordt ingeruild voor een 6.2-liter V8 van GM met een maximaal vermogen van 525 pk.

flyin-miata-lsv8_02

De Japanse roadster wordt wel wat dikker na het bezoek bij het Amerikaans bedrijf, want Flyin' Miata spreekt van zo'n 1.175 kilogram. Al belooft het dat de gewichtsverdeling grotendeels in ere wordt gehouden; 54/46 tegenover de 52/48 van de reguliere MX-5. Om de kracht op de grond te krijgen installeert het bedrijf ook nog een zesbak van Tremec en een differentieel vanuit de Chevrolet Camaro SS.

Kostprijs van zo'n hart-en-wat-andere-organen-transplantatie? Een stevige 46.000 euro en dan moet je nog zelf de MX-5 binnenbrengen. Of je Fiat 124 Spider, want die nemen ze ook aan.

flyin-miata-lsv8_02
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws