Mountune tilt Ford Focus RS naar 375 pk

ford-focus-rs-2015_02

Met 375 pk en een sprinttijd naar de honderd van 4,5 seconden brengt Mountune de Focus RS verdomd dicht in de buurt van de Mercedes-AMG A 45. Voor stukken minder geld.

Mountune, de Britse tuner die goeie vriendjes is met Ford heeft haar Phase 1 performancekit klaar voor de Focus RS, die komt drie maanden na de rijdynamische kit voor de opgepompte Ford. Met dank aan een beter doorstromende inlaat, opgewaardeerde blow-off valve en motormanagement puren ze 25 extra pk's en zo'n 40 Nm uit de RS. Goed voor een totaalvermogen van 375 pk en 480 Nm.

Daarmee sprint de - veelal - blauwe raket in 4,5 seconden naar de honderd (-0,2 seconden). Waardoor 'ie nog maar drie tienden moet laten liggen op de Mercedes-AMG A 45. Een karretje dat met vergelijkbare uitrusting naar de 70.000 euro kruipt. Voor de 'Focus RS Mountune' ben je zo'n 1.000 euro kwijt bovenop de prijs van een Focus RS (lees: ruwweg 44.050 met alles aangevinkt).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:50
afbeelding van Techno Patat

Op de Ring een paar weken geleden heb ik 3 kleuren van de RS gezien en die blauwe is ook wel echt de knapste kleur! Ik ben er zwaar voor gevallen voor die rs, en het zou toch ook een blauwe moeten zijn die ik bestel ze :)!

Ooh en btw, 275 is meer focus ST vermogen dan Focus RS ;-)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws