Hennessey sleurt 405 pk uit Ford Focus RS

rijtest-ford-focus-rs-2016_07

Hoewel het Amerikaanse Hennessey zich liever bezig houdt met stevige V8-motoren schuwen ze de 2.3-liter Ecoboost van Ford niet. Dat blok ligt onder andere in de Focus RS en weten de Texanen op te krikken naar 405 pk.

Het lijkt wel de nieuwe Golf GTI te worden, de Focus RS. Want de tuningpakketten vliegen de deur uit. Zo is er Mountune die het vermogen opkrikken naar 375 pk, Hennessey gaat daar over met 405 pk naar de vier wielen. Het is dan ook maar een kwestie van tijd voor een onverlaat +500 pk uit het blok sleurt.

Maar goed, tot dan heeft Hennessey naar eigen zeggen de krachtigste, met dank aan een opgewaardeerde uitlaatlijn met elektronisch gestuurde stortklep voor de uitlaatgassen. Combineer dat met een betere luchtfilter en aangepaste ECU en je komt aan die 405 pk en 576 Nm koppel. Een upgrade van de 350 pk en 475 Nm die standaard uit het blok komen.

De Amerikanen vragen net geen 3.000 dollar voor de kit, al mag je natuurlijk importtaksen niet vergeten. Toch maar wachten op de af-fabriek Focus RS500?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws