Voor de klagers: BBR sleurt 214 pk uit Mazda MX-5 ND

bbr-mazda-mx-5-miata_02

We kunnen de mensen niet aanslepen die zeggen dat de vierde generatie MX-5 té weinig paarden onder de kap heeft. Veelal ook personen die nooit achter het stuur zijn gekropen van de roadster. Toch, voor die pk-sloebers komt het Britse BBR op de proppen met een kit die die vermogen van de 2-liter naar 214 pk brengt.

Geen nobele onbekende, BBR, want de vorige generatie MX-5 wisten ze tegen het einde van z'n carrière ook al op te pompen tot 228 atmosferische pk's. Bij de nieuwe, ND, houden ze het eveneens atmosferisch met het tweeliterblok waardoor 214 pk een haalbaar getal is. En geloof ons, dat is een serieuze winst tegenover de standaard 160 pk.

Des te meer omdat die extra paarden zorgen voor meer kracht middenin én een hoger koppel. Want de 200 Nm stijgt naar zo'n 250 Nm koppel. Cijfers waarmee de sprinttijd van 7,3 seconden afneemt naar 5,6 seconden. Toch wel een duchtig verschil.

bbr-mazda-mx-5

Hoe ze aan die cijfers komen bij BBR? Wel, de gebruikelijke upgrades voor atmosferische wagens; inlaat, uitlaat, aangepaste nokkenas en aangepaste ECU. Kostenplaatje? 3.685 pond, ofte 4.400 euro. Koopje?

bbr-mazda-mx-5
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws