Het moest gebeuren: Hennessey gaat Ford Raptor 6X6 bouwen

velociraptor-6x6-hennessey_02

Mercedes zette de trend met de G 63 AMG 6x6, Hennessey volgt nu. Want de Amerikaanse tuner gaat een Ford Raptor verbouwen tot brute 6X6. Of we daar rouwig om zijn?

De Ford Raptor is geen onbekende bij Hennessey, want de tuner schroeft al langer een supercharger op de pick-up om het geheel dan om te dopen tot VelociRaptor (hoe komen ze er toch op). Die dinosaurus komt er binnenkort ook met zes wielen, want het bedrijf liet weten dat ze - naar analogie met de Mercedes G63 AMG 6X6 - werken aan een 6X6-variant.

Onder de kap van het offroadmonster een 3.5-liter V6 benzine met 450 pk en 691 Nm koppel. Een blok dat ze met liefde oppompen naar 600 pk. Onderhuids opgewaardeerde ophanging, uiteraard een setje extra wielen en stevige offroadbanden. Hennessey gokt erop dat de VelociRaptor 6X6 zo'n 260.000 euro moet koste. Zowat de helft van wat Mercedes vroeg voor haar creatie.

velociraptor-6x6-hennessey

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:19
afbeelding van Techno Patat

Pffft, geen supercharged V8 :(? Wel cool, dit soort auto's zijn zo fout en overbodig dat ze eigenlijk wel zalig zijn :D!

En de helft van de prijs wel, maar de G63 6x6 had ook wel wat aan boord van luxe, houten bekleding van de laadbak, ohlins onderstel, bandendrukwisselsysteem van een andere categorie dan dat 12v compressorke dat je in sommige auto's vind, een shitload aan differentiëlen die allemaal afzonderlijk te vergrendelen vielen ook,...

Een heeeeel erg capabele offroadende luxe boot eigenlijk :D!

Carlos 11:33
afbeelding van Carlos

We zullen niet zoveel toeters en bellen in zitten dan bij de G6x6 maar dan nog zitten deze Raptors toch ook nog vol met snufjes.
Het zullen niet al te opvallende dingen zijn zoals houtinlegging. Eerder op zijn Amerikaans, groot grootst grootser :-p.
Neemt niet weg dat dit een nog steeds een zotte offroader is.

Carlos 11:34
afbeelding van Carlos

Er zullen niet zoveel toeters en bellen in zitten dan bij de G6x6 maar dan nog zitten deze Raptors toch ook nog vol met snufjes.
Het zullen niet al te opvallende dingen zijn zoals houtinlegging. Eerder op zijn Amerikaans, groot grootst grootser :-p.
Neemt niet weg dat dit een nog steeds een zotte offroader is.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws