Fout: Lexus LC 500 al onder tuningmes

lexus-lc500-sema_01

Nog niet in productie en al vermassacreerd, dat is het lot van de Lexus LC 500. Want de prestigieuze GT van de Japanners staat in een knalgeel kleurtje te glimmen in een trainingspak. Denk Amber Heard met Bufallo schoenen en neusring. Juist ja, ook niet onze smaak...

Toch één luchtpunt door deze tuningsbeurt. Want in het knalgeel kan de LC niet verbergen dat hij de LFA als voorvader heeft. Het probleem is echter dat die laatste een volbloed racemachine was, terwijl de LC eigenlijk eerder een luxecoupe moet zijn. En banaangele luxecoupes, dat oogt wat vulgair. Of nog niet vulgair genoeg, want tuner Gordon Ting stak nog een bodykit met verbrede wielbogen op de LC.

Het goede nieuws dan over deze op de SEMA voorgestelde rakker? Het blijft niet bij uiterlijk vertoon. Want achter de 22-duims velgen zit stevig remgerief van Brembo en binnenin teken koolstofvezel racestoelen van Sparco present. Het zotste nieuws? De 5-liter V8 werd uitgeboord tot 5.8-liter waardoor het vermogen steeg van 467 pk naar 525 pk. Bijna zoveel als voorvader LF-A.

lexus-lc500-sema
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws