Deze Porsche 911 Targa heeft Tesla-kracht

porsche-911_targa_tesla_01

Normaal neemt Zelectric Motors enkel Beetles onder handen maar toen een Porsche eigenaar zijn 911 Targa uit 1973 binnenbracht om te converteren naar een elektrische wagen maakten ze graag een uitzondering. Tenslotte, hoe hard kan zo'n 911 verschillen van een Beetle?

De 911 prijzen mogen dan wel stevig de hoogte in gaan, de eigenaar van dit zilverkleurig Targamodel uit 1973 kan er geen moer om geven. Want in plaats van hem door de carwash te douwen en hem voor het vijfvoudige van de aankoopprijs te verkopen besloot de man richting Zelectric Motors te trekken, een bedrijfje dat zich specialiseert in het ombouwen van Beetles naar elektrische wagen. Jep, voeg die Porsche-911-gelijkt-op-een-Beetle-mop hier maar in.

Daarbij zwiert het bedrijf niet de verbrandingsmotor er uit om dan enkele zware loodbatterijen er in te zwieren, want deze 911 Targa maakt gebruik van batterijen uit een gecrashte Tesla. Het resultaat is dankzij een eigen ontwikkeld motor evenwel een brave 150 pk en 300 nm. Al weet de Porsche daardoor wel 400 kilometer ver te geraken op één lading. Bekijk meer plaatjes alvast HIER.

porsche-911_targa_tesla

Uniek spul, dat wel maar anderzijds; zonde van een klassieke Porsche? Laat het weten in de comments.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Alfred 14:38
afbeelding van Alfred

Zonde van de Porsche.. Zeker gezien de nieuwe "prestaties".

PieterE 09:27
afbeelding van PieterE

Je moet er wat voor over hebben om de LEZ in Antwerpen binnen te mogen met een oldtimer.

Evo X 19:05
afbeelding van Evo X

Ok, stal 150 elektrisch direct beschikbare zelf opgeleerde paarden gaan ni 't zelfde doen dan originele grommende briesende gedrogeerde koerspaarden. Toen woog Porsche één ton, de dag van vandaag zou je met beide cijfertjes nog steeds 75% achter u laten. Maar zo'n oude boxer die 's af en toe z'n keel openzet al is 't maar tot 3500 tr, da rijgevoel bij 't schakelen,... :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws