Litchfield LM20 is GT-R op 675 steroïden-pk's

litchfield-lm20-gt-r_01

Getunede GT-R's, half Youtube staat er mee vol. Al is het soms minder duidelijk waar je prestatie-upgrades haalt voor het kanon op wielen. Wel, in Engeland bijvoorbeeld, want Britse tuner litchfield bouwt een op 20 stuks gelimiteerde GT-R met 675 pk. Als verjaardagscadeau voor zichzelf.

Familiebedrijf Litchfield is een vaste waarde op Britse bodem. Want het tuningshuis bijt zich maar al te graag in exotisch en performant goed. Een Nissan GT-R kan natuurlijk niet ontbreken. Nu het bedrijf haar twintigjarige verjaardag viert besloot het een specialleke te maken, de LM20. Of anders gezegd; een GT-R met té veel verjaardagstaart achter de kiezen.

Die suikerinjectie - lees: stevig aangepaste motor - zorgt voor 675 pk en 813 Nm (van 2.500 tot 5. 100 tpm). Een stevige lepel bovenop de prestaties die je in een normale GT-R krijgt. Hoewel je zou kunnen mopperen over tuners die +2.000 pk uit de Japanner sleuren biedt Litchfield wel 3 jaar garantie én 3 jaar gratis onderhoud. Zo zeker van hun stuk zijn ze.

litchfield-lm20-gt-r

Eentje van de twintig op de kop tikken? Dan moet je wel vrede nemen met een rechtsgestuurd exemplaar dat £96,995 kost. Of omgerekend zo'n 112.000 euro. Dik 10.000 euro duurder dan een reguliere GT-R in België. Koopje?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws