Doodskist: Pogea Racing Aris is 405 pk sterke Abarth

abarth-pogea-racing-405_01

Je hebt tuningbedrijven en dan heb je Pogea Racing. Want het Duitse bedrijf buigt de wetten van de fysica om met uit de hand gelopen projecten naar buiten te komen. 405 pk in een Abarth 595? Zonder problemen. Bruut!

Met 180 pk en sper tussen de voorwielen zit de huidige Abarth 595 Competizione helemaal in een sweetspot. Want het kleintje zet beestige prestaties neer terwijl je zelf de hooligan uithangt aan het stuur. Om maar te zeggen dat we geen enkele seconde achter dat stuur denken: 'misschien nog een bekertje extra pk nodig?'

Pogea Racing vindt van wel en geloven niet in een beker, wel in emmers. Want hoe anders verklaar je deze 405 pk en 445 Nm sterke Abarth 595? Het Duitse bedrijf noemt hem de Ares en die gebruikt gek genoeg de standaard 1.4-liter turbo. Het is te zeggen, misschien een origineel rubber buisje of twee blijft er over na de passage bij Pogea. Want zuigers, kleppen, injectoren, turbo en god weet wat nog zijn allemaal nieuw of verstevigd. Moet wel natuurlijk.

abarth-pogea-racing-405

Cijfers? Nou, die hangen wel vast aan de wetten van de fysica. Met een sprint naar de honderd in 4,1 seconden (voorwielaandrijving heeft zijn grenzen) en een topsnelheid van 228 km/u (manuele vijfbak heeft ook zijn grenzen). Stiekem willen we dit.

abarth-pogea-racing-405

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws