Brabus buigt zich over E-Klasse Break

brabus-e-klasse-break-2017_01

Een bruut monster gebaseerd op het AMG-model moet je nog niet verwachten, initieel biedt Brabus pakketten aan om zelfs je diesel E-Break te verfraaien. Meer uitlaten en meer pk's, uiteraard.

Had AMG niet bestaan, dan was Brabus destijds het tuningmerk van Mercedes geworden, daar zijn we zeker van. Het Duitse bedrijfje moet echter onafhankelijk Mercedes-gerief onder handen nemen. Al hoeft dat niet slecht te zijn. Kijk maar naar deze E-Klasse Break 'door Brabus'. Een lip vooraan, andere derrière met vier einddempers erin verwerkt en een setje 21-duims velgen. Wie zegt dat tuning vulgair moet zijn?

brabus-e-klasse-break-2017

Brabus houdt niet op bij uiterlijk vertoon - sommige klanten wel natuurlijk -, het werkt ook aan de motoren voorin. Met dank aan een herwerkt ECU om bijvoorbeeld je E 220 d te kietelen naar 232 pk. De E 43 AMG-uitvoering tilt Brabus dan weer naar 450 pk en 570 Nm. Geen slechte cijfers voor een 'baby-AMG'.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:51
afbeelding van Techno Patat

Onafhankelijk zou ik het niet noemen. Als ik me niet vergis is het brabus die de G65 AMG maybach dinges bouwt, of is het de S600 maybach?

Allemaal wel leuk dat brabus spul, tot je eens kijkt naar hun prijzen... ik heb zo eens gekeken voor Brabus Flippers op mijn C43 en heb wijselijk besloten dat ik andere nuttige dingen kon doen met dat geld... een weekje op reis bijvoorbeeld :D.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws