Mountune blijft tillen aan Ford Focus RS: 400 pk

mountune400-rs_01

Met kleine sprongetjes blijft Britse tuner Mountune werken aan de Focus RS. Want na chassis-upgrades en een eerste performancekit is het nu tijd voor de volgende stap op de ladder; 400 pk en 560 Nm. In een hatchback...

Raakte Mountune met de vorige kit net aan het rubber van de Mercedes-AMG A 45, dan zorgt deze M400-upgrade dat de Focus RS boven de Duitse daklijn uit komt. Want dankzij wat gepriegel aan in- en uitlaat puurt Mountune 400 pk en 560 Nm uit de 2.3-liter viercilinder van de Focus RS. 50 pk's extra en dik 100 Nm er bij. Extra's die het bedrijf stevig getest heeft, waardoor je niet plots aan de kant van de weg zal staan met een ontplofte motor. Ford raadt zelf sommige van de onderdelen aan als je besluit verder te gaan met je RS.

mountune400-rs

De volgende stap bij Mountune is uiteraard de turbo onder handen nemen. Al zal dat er voor zorgen dat ook andere componenten rondom moeten verstevigd worden. Tot dan is de M400-update de top of the line. Niet eens een dure lijn trouwens, want voor 3.000 euro kan je de kit onder je Focus RS vijzen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws