Bruut: Manhart MHX6 Dirt² maakt van straatkoningin offroadkoning

manhart-mhx6-dirt2-2017_02

Hoe je het ook draait of keert, de BMW X6 is meer straatkoningin dan offroadkoning. Duitse tuner Manhart wil daar nu een mouw aanpassen, met de Manhart MHX6 Dirt². Jep, wij zijn fan.

Geef toe, er is iets stoer aan van die verhoogde Nissans Pathfinder met bullbar en zoeklichten bovenop. Het is een stylingtrend die je niet al te vaak bij een X6 zal zien bij BMW. Toch toont Manhart dat het 'm heus niet misstaat. Zelfs in het kanariegeel geraakt de X6 er mee weg. Officieel noemt de Duitse tuner hem trouwens voortaan de MHX6 Dirt². Klinkt lekker stoer natuurlijk.

Een stoere naam die het uiterlijk eer aan moet doen. Want een verhoogde ophanging, verbrede wielkasten en een band achterop moeten deze X6 een 'Dakar-klare' look geven. Toch is het niet alleen pure show. Want die verhoogde ophanging komt van KW en samen met de 305x40 BF Goodrich-banden moet je een serieus stuk verder komen in de wildernis.

manhart-mhx6-dirt2

Kracht komt dan weer van een 4.4-liter grote V8 die 900 pk en 1.200 Nm neer mag zetten op de vier wielen met behulp van een verstevigde transmissie en versterkte achterophanging. 395.000 euro vraagt Manhart voor dit tot 5 stuks gelimiteerd speeltje. De externe rolkooi zit gelukkig mee in die prijs. Het is eens iets anders dan een verhoogde Mercedes E-Klasse...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws