ABT maakt de Audi RS5 een stuk spannender

audi-rs5-r-by-abt

Het Salon van Genève zou het Salon van Genève niet zijn zonder de tuners. ABT heeft alvast zijn extreme interpretatie van de Audi RS5 klaar.

De laatste generatie Audi RS5 mag dan wel aan rijdynamiek en koppel onderin gewonnen hebben, qua motorsensaties moet de nieuwe, geblazen 2,9-liter V6 toch onderdoen voor de oude, atmosferische V8. De snelle luxecoupé moet het vooral van zijn allround-performance hebben beter dan pure sensaties. Ruimte die de Duitse Audi- en VAG-tuner ABT maar al te graag inlijft. Daarom gingen ze nog maar eens aan de slag met de snelle coupé met als resultaat deze RS5-R.

audi-rs5-r-by-abt

Een op 50 exemplaren gelimiteerde versie met 530 pk en 690 Nm koppel waardoor de RS5 nu in slechts 3,6 s naar de 100 km/h schiet en bij 280 km/h in zijn elektronische begrenzer. Al die technische tuning wordt ook visueel ondersteunt door een compleet nieuwe bodykit met veel carbon en de nodige vleugeltjes, een verlaagde, instelbare ophanging, specifieke 21-duims-velgen, maatje 275/25 ZR1 en tenslotte een nieuwe diffuser met vier carbon uitlaatpijpen.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws