M-Sport buigt zich over opgefriste Ford Transit Custom (2018)

ford-ms-rt-transit-custom-m-sport-2018_01

Een 'nieuwe' Ford Transit? Dan kan je er prat op gaan dat het Britse M-Sport rallyteam er even loos op gaat. Omdat Fiesta's ombouwen tot rallykanonnen gewoonweg soms gaat vervelen. Et voila; de MS-RT Transit Custom is geboren.

Hoogstwaarschijnlijk ooit gestart als geintje van het Britse rallyteam maar ondertussen een vaste waarde in autoland. Want M-Sport staat gekend voor rally (logisch) maar ook voor het verbouwen van Ford-busjes. Een rare combinatie, dat geven we grif toe. In 2015 deden ze het met de nieuwe Transit Custom, tegenwoordig met de opgefriste versie daarvan die mooi in tred loopt met de Tourneo Custom.

ford-ms-rt-transit-custom-m-sport-2018_

Hoe je zo'n MS-RT-versie kan herkennen? Poepsimpel, want M-Sport komt met nieuw bumperwerk op de proppen, koelsleuven op de wielbogen tekenen ook present en een spoiler op een busjes, dat zie je ook niet vaak. Nog wat visueel onderscheid? Een dubbele einddemper achteraan en 18-duims OZ-velgen. Daarnaast staat de MS-RT Transit Custom een stukje lager bij de grond dankzij gerief van Eibach.

ford-ms-rt-transit-custom-m-sport-2018_

Onder de kap passeren de jongens van M-Sport niet, waardoor de gekende 170 pk sterke 2-liter TDCi-diesel zijn werk blijft doen. 405 Nm sterk trouwens. Tegenwoordig kan je dat blok evenwel aan een handbak of zestraps-automaat hangen. Olifant in de ruimte? M-Sport is een Brits bedrijf, dus het gaat enkel rechtsgestuurde versies leveren. Moest je echter met je Transit naar het bedrijf rijden en eens lief knipperen met de ogen, dan gaan we er prat op dat ze zonder problemen de kit installeren.

ford-ms-rt-transit-custom-m-sport-2018_
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws