Volkswagen Golf GTI Next Level misstaat niet in NFSU (2018)

vw-golf-gti-next-level-2018_01

Geef maar toe, vijftien jaar geleden zag jouw Golf GTI in Need For Speed Underground er ook zo uit. De Golf GTI Next Level is een projectje van studenten bij VW die loos mochten gaan voor Wörthersee.

Volkswagen zal zelf op de proppen komen met de GTI TCR, studenten bij het Duits merk gingen net nog een stapje verder. Met deze GTI Next Level als resultaat. Een GTI die gestileerd is alsof 'ie los uit Need For Speed Underground komt gereden. Met drukke stickers incluis. Al is dit natuurlijk vooral een project waar de studenten bij kunnen leren. Zo wordt alles door hen zelf gefabriceerd. Achterin bijvoorbeeld een geluidssysteem (ja, het is echt precies terug 2004) waarbij de speakers in een houder zitten die uit de 3D-printer komt.

vw-golf-gti-next-level-2018

Allemaal show? Grotendeels wel, al wordt ook het vermogen van de 2-liter viercilinder opgepompt tot 405 pk. Pure pesterij van VW trouwens, want ooit stond er op het GTI-treffen in Wörthersee een Golf R400 met 400 pk die in productie zou gaan. Dat project stierf echter vroegtijdig door de Dieselgate-problematiek.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws