Lister wil snelste SUV ter wereld

lister-lightning-teaser_01

En ik wil momenteel een glaasje water met een schijfje citroen in... maar het is niet omdat je iets wil, dat je daar in gaat slagen. Het terug uit de as herrezen Lister denkt van wel en gaat de Jaguar F-pace als basis gebruiken voor de snelste SUV ter wereld.

Een nieuwe hype ontsproten uit de SUV-gekte. Want nu SUV's de aandacht hebben van zelfs de rijksten der aarde is het maar een kwestie van tijd voor iemand van die rijken 'de snelste wilt hebben'. Het is tenslotte de reden waarom gerief zoals de Bugatti Chiron bestaat. Lister, die willen een antwoord bieden op die vraag met een nieuwe creatie. Geen SUV die vanaf de grond opnieuw werd ontwikkeld, wel door een jaguar F-Pace te nemen en 'm duchtig te tunen.

De Lister Lightning - want zo zou 'ie gaan heten - moet daardoor beschikken over een 5-liter V8 met een pk-cijfer dat richting de 700 stuks kruipt. Om te slagen in haar opzet zal Lister het evenwel moeten opnemen tegen gerief zoals de Lamborghini Urus en de Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Al speelt Lister de kaart van zeldzaamheid door maximaal maar 250 stuks van de Lightning te gaan bouwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws