Nissan bouwt Leaf cabrio

nissan-leaf-open-car-concept-2018_01

Buiten de Tesla Roadster kunnen we ons geen elektrische cabrio voor de geest halen. Dus eigenlijk heeft Nissan hier een gat in de markt. Toch is de Leaf Open Car enkel maar een feestnummertje om te vieren dat het merk 100.000 dichte Leafs heeft verkocht in Japan. Er zijn dus geen productieplannen. Zonde?

In twee vormen kan je de Nissan Leaf krijgen wereldwijd. Als de bij ons gekende hatchback en als een sedan in China. Een cabrio-derivaat, dat is er niet. Of toch niet helemaal. Want Nissan heeft er daadwerkelijk eentje in elkaar geschroefd. Een one-off, die tijdens een congres werd getoond om onder de aandacht te brengen dat het Japanse merk 100.000 Leafs op de thuismarkt heeft verkocht. Om je verder een idee te geven; in de VS werden al 118.524 stuks verkocht en in Europa een toch nog stevige 92.025 exemplaren.

nissan-leaf-open-car-concept-2018

De Leaf Open Car - spannende naam - is alvast een Leaf zonder achterdeuren en zonder dak. Meer nog, het lijkt meer op een uit de kluiten gewassen targa dan op een cabrio. De passagiersstoel vooraan mocht ook op de schop zodat je makkelijker achterin plaats kan nemen in twee uit de kluiten gewassen stolen. Een wat rare creatie, zonder twijfel. Al kan je natuurlijk zeggen dat je dit nog liever hebt dan een Range Rover Evoque Cabrio.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws