Brabus 700 Widestar: G met 700 paarden

brabus 700 widestar 2018

Mercedes mag dan wel een nieuwe generatie van de G hebben gelanceerd, voor de tuningshuizen verandert er in de praktijk weinig. Want ook van deze iteratie proberen tuners een compleet monster te maken. Tuners zoals Brabus, die de 700 Widestar klaar hebben. En die 700 staat heus niet voor het aantal cc...

Het voordeel natuurlijk van een gekend recept te herlanceren. Want in essentie gebruik de Mercedes-AMG G 63 een motorblok dat Brabus al van binnen en van buiten kent. Het was dus ook een eitje om de kracht op te pompen van 585 pk (850 Nm) naar 700 pk en 950 Nm koppel. Het strafste van al? Er komt geen stukje nieuwe mechaniek aan te pas, want Brabus tovert het cijfer puur ECU-matig uit de 4-liter grote V8 met twee turbo's.

brabus 700 widestar 2018

Extra (foute) uiterlijke opsmuk - kijk maar eens naar die koelsleuf achter de achterste wielboog - moet het plaatje afmaken. Nu al een lieveling van de Monegasken, deze 700 Widestar, zonder twijfel. Het is dan ook niet toevallig dat Brabus haar creatie voor het eerst zal tonen tijdens de Monaco Yacht Show. Je publiek kennen heet zoiets.

brabus 700 widestar 2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws